Nyheder
Om mig
Vinsmagninger
Rothschild
Kontakt
Favorit-Vine
Vin generelt

Det unikke...

Chart.dk

   

Salomon Mayer, grundlægger af den østrigske gren:

Den nære tilknytning til den kejserlige regering og navnlig forhandlinger om endnu et større lån betød, at Salomon (der varetog den Østrigske gren - måtte tage til Wien. Han boede altid på det førende hotel RÔMISCHER KAISER i Renngasse. Det var det sted hvor tilrejsende kongelige og adelige boede. Det var det eneste hotel i hele Europa der kunne prale af at have egen koncertsal, der var vidt berømt for sin akustik. Her samledes det fornemme selskab i Wien for at høre koncerter.

Efterhånden som Salomons ophold i det berømte hotel trak længere og længere ud, lejede han det bedste suite fast. Snart tilbragte han mere tid i den Østrigske hovedstad end i Frankfurt. Han overtog flere og flere værelser i hotellet og han fik sin kone og 2 børn installeret i disse. Salomon og hans kones ønsker om at være mere sammen blev hermed indfriet. De kunne dog ikke købe eget hus - det måtte man ikke som jøde i Østrig. Jøderne måtte intet i datidens Østrig, dette blev dog fraveget på mange punkter for Salomon, men ikke jordbesiddelserne. Salomon besluttede sig for at gøre en lille protest. Han kunne vel sagtens have lejet sig ind et eller andet sted i byen, men nej han lejede hele hotellet og dette ophørte med at eksistere som hotel.

Salomon stod for bygningen af jernbanerne i Østrig og oprettede en bank. I 1830 besluttede han sammen med sin broder James at man skulle satse lidt på jernbanedrift istedet for de statslige finansielle transaktioner. Han blev jernbanekonge i Europa og fik transporttilladelser af jern fra de forskellige miner samt anden togdrift. På et tidspunkt sloges han verbalt med en anden aktionær på fgeneralforsamlingen. Salomon hørte på den andens meninger om ham og hans triosfæller. På et tidspunkt rejset han sig og tilbød at købe alle utilfredse aktionæres aktie kontant. Han vandt kampen og modparten (von Sina) trak det korteste strå.

Udover alt dette oprettede han et godt forhold til hoffet. Blev sammen med brødrene Østrigske baroner i 1922. Han fik som den første jøde tilladelse til at erhverve ejendom. Han købte hotellet og flere godser bl.a. Schillersdorf i Schlesien.

Efter de omtalte problemer i Europa i 1848 - se Amschel Mayer - kom det tyil sidst til oprør i hæren - 6 oktober - dette førte til et angreb på krigsministerier, hvor ministeren Latour havde søgt tilflugt. Han blev slæbt uden for og myrdet. Hoffet, Regeringen og Rothschilderne flygtede. Baronen og hans søn flygtede til Frankfurt. Kun sønne Amschel -hans søn- vendte tilbage 4 uger senere da orden var oprettet igen Salomon forblev til sin død i Frankfurt.

Dreisler
VinAvisen
WineSpectator
AmkaVinimport
Sigurd Müller
VinForum
Vinspecialisten
In Arcadia ego

 
  

Alle sprog