Nyheder
Om mig
Vinsmagninger
Rothschild
Kontakt
Favorit-Vine
Vin generelt

Det unikke...

Chart.dk

   

Mayer Alphonse overtog ledelsen  af den franske gren efter sin fader James (Jacob) Mayer. Han havde 4 brødre og en søster.

Blev gift med Leonora fra den enegelske gren af familien. Hun var Lionels ældste datter. Hun fik et særdeles godt forhold til sin onkel Nat - til stor fortrydelse for hendes mand der hadede alt der var engelsk. Han var fransk statsborger.

Han blev bl.a. sendt til Amerika for at tilse om familiens agent Belmont skulle erstattes af en Rothschild. Han blev hjemkaldt - nok den største fejltagelse i den tid.

Efter krigen mellem Tyskland og Frankrig blev han hidkaldt som ekspert til udredning af krigserstatningen. Hans direkte modstander var Bismack. Han fik nedbragt erstatningerne og med Rothschildske evner formåede han også at medvirke til talbagebetalingen af erstatningen.

For det første satte Lionel sin indflydelse ind på at stabilisere fransk valuta på børserne i udlandet. Alphonse samlede et konsortium af europæiske banker. Denne kreds af storbanker gjorde 2 ting:

- man arrangerede en række statslån

- og man garanterede den franske regering hele beløbet hvis lånene ikke blev tegnet fuldt ud.

Det sidste var der ingen mulighed for, navnet Rothschilds gamle magi virkede endnu engang. De 5.000.000.000 skulle skaffes gennem 2 lån. De første 2.000.000.000 skulle udbydes i marts 1871 og endnu 3.000.000.000 et år senere. Allerede tegningen af det første lån indbragte 4.897.000.000 franc frem til juni 1871. Det næste lån indbragte den svimlende sum af 43.800.000.000 franc.

Følgerne af dette finanskup var drastiske. Det indbragte de deltagende banker enorme profitter, idet gebyrer løb op i mange millioner. De skulle ikke selv sætte penge på spild og fik en kort periode rådighed over en strøm af likvid kapital. Politisk og diplomatisk var dette et hårdt slag mod Bismarck

Rothschilderne var stærkere end nogensinde og deres prestige havde ikke været større siden 1848.

 

 

Dreisler
VinAvisen
WineSpectator
AmkaVinimport
Sigurd Müller
VinForum
Vinspecialisten
In Arcadia ego

 
  

Alle sprog