Nyheder
Om mig
Vinsmagninger
Rothschild
Kontakt
Favorit-Vine
Vin generelt

Det unikke...

Chart.dk

   

Louis Nathaniel overtog ledelsen af den østrigske gren efter sin fader Salomon Albert. (1882-1955).

Gik ind i Creditanstalten. Redede landet for bankerot i mellemkrigsårene. Fik familien til at stille garantier.

Ved Hitlers indtog i Østrig blev han anholdt. Hans optræden i denne situation blev legendarisk. Han beholdt overblikket. Ganske få timer efter Anschluss kørte en bil op foran Baronens hus i Wien. Et par Naziofficerer steg ud af bilen og ringede på døren. Butleren åbnede og de 2 meddelte at de ønskede at tale med hans herre. Butleren gik og kom tilbage med den besked at hans herre sov, men hvis de ville træffe aftale .....så. Han lukkede hoveddøren og de overrumplede nazister gik.

Han havde inden sin anholdelse nået at få de østrigske miner overdraget til et engelsk forsikringsselskab hvor hovedaktionærerne var Rothschild und Söhne. Da Hitler ville konfiskere minerne, måtte han jo først tale med de nye ejere og han var åbenbart ikke klar til en konfrontation med englænderne.

Louis blev anholdt og holdt fange 1 år.

Derefter blev han løsladt efter en pris man enedes om på 2 mill. pund.

Ved sin frigivelse overraskede igen den gmle Baron. Hans celledør blev åbnet og han blev bedt om at gå. Han svarede: " Hvad er klokken ". Svaret var: "Lidt over 20,  Hr. Baron". "Så er det for sent, jeg venter til i morgen". Og sådan blev det og det er ganske sandt.

Dreisler
VinAvisen
WineSpectator
AmkaVinimport
Sigurd Müller
VinForum
Vinspecialisten
In Arcadia ego

 
  

Alle sprog