Nyheder
Om mig
Vinsmagninger
Rothschild
Kontakt
Favorit-Vine
Vin generelt

Det unikke...

Chart.dk

   

Lionel Nathan  overtog efter sin fader ledelsen af den engelske gren.  Han havde 3 brødre og 3 søstre.

Overtog rollen som leder efter sin fader over den engelske gren. For Nathans efterfølgere i New Court - Rothschildernes Bank - var tiden efter 1840 ikke særlig nem. De var afgjort blevet kastet på dybt vand da Nathan døde alt for tidligt. Trods dette kom både Lionel, Anthony og Nat til sammen med deres yngre broder Mayer kendt som Muffy alligevel til at yde indflydelse i Storbritanien.

Han gik ind i politik og opstillede til Parlementet. I 1846 anbefalede Lord John Russel, der var blevet Premierminister, at Lionel blev adlet som baronet. Til stor fortrydelse for venner og mange af familien takkede han nej til tilbudet. Hans mor var rystet, hun havde kæmpet for at få dem op ad den sociale rangliste og her blev sagt nej til noget så stort. Han gik ikke på kompromis - ville ikke modtage titlen - der ville nedgøre hans i forvejen titel som Baron, men han tillod i stedet at hans broder fik lov at få titlen (se Anthony).

Lionel blev opslugt af parlementsvalget og blev første britiske jøde indvalgt i Underhuset. Der var dog stadig en hindring, nemlig at der skulle aflægges tiltrædelsesed - en kristen. Premierministeren stillede en lovændring således at jøder kunne aflægge en anden form for ed. Der foregik nu en stor lang kamp mellem Under- og Overhuset om denne edsaflæggelse. 11 år efter havde man vundet kampen og Lionel kunne indtage sin plads på den liberale bænk.

Lionel fulgte ikke umiddelbart efter sine brødre med at flytte på landet. Selvom han erhvervede gårde og ejendomme omkring Halton som investering var han stort set godt tilfreds med Gunnersbury Park som sit sted på landet. City og estminster stillede store krav til hans tid og da han og Charlotte efter moderens død i 1850 havde ejendommen i Acton for sig selv var der ingen grund til at flytte længere væk fra byen.

Først i 1872 da Tring Park uventet blev udbudt til salg fik Lionel en stor ejendom i Buchimhamshire, men han købte den ikke engang til sig selv men til sin ældste søn Natty, der havde været parlementsmedlem for Aylesbury i 7 år..

Ved valget i 1874 tabte han sit mandat i Underhuset.

Den sidste store genistreg han lavede for familien var medvirken ved køvet af aktierne ved Suezkanalen. Han udlånte til regeringen 4 mil. pund sterling til 5 % med en provision på 2½ %. Disse vilkår tiltrådt i kabinettet den 24. november kunne kun gøres lovligt fordi han havde tabt sin plads i parlementet.

Lionel døde i begyndelsen af jun 1879.

 

 

Dreisler
VinAvisen
WineSpectator
AmkaVinimport
Sigurd Müller
VinForum
Vinspecialisten
In Arcadia ego

 
  

Alle sprog