Nyheder
Om mig
Vinsmagninger
Rothschild
Kontakt
Favorit-Vine
Vin generelt

Det unikke...

Chart.dk

   

Amschel Mayer, grundlægger af den frankfurtske gren:

Amschel Mayer var den ældste af brødrene og han blev altid ved med at være en søn af ghettoen. Han var from og uortodoks og ultrakonservativ i enhver henseende. Han var den der af ydre lignede faderen mest, men han manglede dennes sans for forretninger og hans selvstændige meninger. Han blev næstkommanderende i Rothschild familien og netop på grund af hans uselvstændighed og mangel på fantasi var det en opgave han var fortræffelig egnet til. Han var sin faders stedfortræder i synagoen og rådet i Judenstrasse, hvor han selv fik sæde. Dermed var hans forventninger og ambitioner opfyldt.

Amschel var tynd med et magert ansigt og en rynket pande og han var en bekymret type. han var meget bekymret over de chancer hans partnere tog. Han var bekymret når forretningen gik dårligt - og når det gik godt var han bange for at hans brødre og deres familier veg fra den uortodokse jødiske vej. Selv havde han ingen familie. Hans ægteskab med en datter af en anden fremtrædende familie i Judenstrasse var et pligtsægteskab og det var på forhånd dømt til at være uden kærlighed og barnløst. Han hjemførte sin brud - Eva - til familiens hus og det varede flere år før de flyttede i eget hus, der svarede til deres rigdom.

Han bosatte sig i Frankfurt og blev ved faderens død familiens overhoved og leder af den frankfurtske gren.

Han var nedtrykt over sin barnløshed og i 1850 adopterede han sin nevø Mayer Carl Rothschild, der var søn af hans broder i Neapel.

Han blev i 1822 østrigsk baron i lighed med sine brødre.

I 1848 brød de liberale og nationale bevægelser der havde været undertrykt i Europa i mere end 30 år, ud i Europa. Mitternichts alliancesystem der havde holdt de reaktionære regeringer ved magten, brød sammen. I de år der fulgte efter de voldsomme omvæltninger, blev de instituationer der havde støttet dette system, rystet i deres grundvolde. Nogle af dem der var mest udtalt kom ud for dette - det var Rothschildernes banker i Paris, Wien, Frankfurtt of Napoli. I wien måtte Amschel hjælpe Salomon. Banken var i krise, Amschel hastede til Wien for at prøve at klare problemerne. Ved stor indsats af tålmodighed og energi - i samarbejde med London - lykkedes det ham at bringe orden i tingene.

Men alle disse finansielle og politiske omskiftninger havde stor indvirkning på Salomon og Amschel. Alt hvad de havde slidt for at bygge op, så nu ud til at gå i stykker.

I Tyskland var det lidt lettere - Frederich Wilhelm IV af Preussen gik i spidsen for en liberal forfsatning og Amschel skyndte sig - som James i London - at tilknytte sig de nye magthavere.

Dreisler
VinAvisen
WineSpectator
AmkaVinimport
Sigurd Müller
VinForum
Vinspecialisten
In Arcadia ego

 
  

Alle sprog